Stiklo paketai

Stiklo paketai naudojami langų, durų, fasadų, žiemos sodų, erkerių gamyboje. Stiklo paketai sudaro didžiąją dalį gaminio ploto, todėl nuo jų priklauso, kiek šviesos pateks į patalpą, kaip gerai langas izoliuos šilumą ar triukšmą. Naudojame tik aukščiausios kokybės Saint Gobain, Guardian, Pilkington stiklus. Gaminių stiklinimui naudojame tik kokybiškus selektyvinius stiklo paketus. Selektyvinis stiklas iš vidinės pusės yra dengtas specialia danga, metalo oksidų plėvele, kuri sulaiko šilumą patalpoje.

STIKLO PAKETŲ RŪŠYS PAGAL EKSPLOATACINES SAVYBES:

ŠILUMA

Šiuolaikiniai stiklo paketai gali suteikti ne tik daugiau komforto, šviesos namuose, bet ir sutaupyti nemažai šilumos energijos. Šilumos perdavimo koeficientas Ug vertė, yra pagrindinis rodiklis šiluminei izoliacijai nusakyti. Kuo rodiklio reikšmė mažesnė, tuo daugiau energijos yra sutaupoma. Galimybė rinktis 2 arba 3 stiklų stiklo paketus (standartas). Esant poreikiui yra galimybė rinktis ir 4 stiklų stiklo paketus.

Pritaikymo galimybės:
Gyvenamųjų namų langai;
Žiemos sodai;
Visuomeninių, komercinių, gamybinių pastatų langai ir fasadai.

SAULĖS KONTROLĖ

Stiklo paketai, gaminami naudojant saulės energijos laidumą mažinančius stiklus. Saulės kontrolės stiklai užtikrina komfortą ne tik karštuoju sezono metu, bet ir sugeba tinkamai neišleisti šilumos iš patalpų žiemą.

Saulės kontrolės stiklai skirstomi į tris pagrindines grupes, atsižvelgiant į efektyvumą:

Tonuoti stiklai – siekiant sumažinti saulės neigiamą poveikį patalpoms ir užtikrinti išskirtinį vaizdą, galima rinktis stiklo paketus su tonuotais (tamsintais) stiklais. Juose stiklo lakštai būna tam tikros spalvos, kuri šiek tiek atspindi saulės skleidžiamą karštį ir sumažina jos spindulių ryškumą. Karštą vasaros dieną tonuotas stiklas stipriai įkaista ir skleidžia šilumą į patalpos vidų. Dėl įkaitimo siekiant išvengti terminio trūkimo reikalingas papildomas apdirbimas – stiklo grūdinimas.

Pritaikymo galimybės:
Pastatuose, kur langų plotas sudaro didelę pastato dalį;
Visuomeninių, komercinių, gamybinių pastatų langams bei fasadams.

Atspindintys/veidrodiniai (reflektiniai) stiklai - stiklų paviršius yra padengtas pirolitine atspindinčia danga. Tokio tipo danga atspari atmosferos poveikiui ir gali būti eksploatuojam tiek stiklo paketo išorėje, tiek ir viduje. Visgi siekiant paprastesnės priežiūros rekomenduojama naudoti danga paketo viduje. Atspindintis arba dar kitaip vadinamas veidrodinis stiklas suteikia klientams privatumo pastato viduje ir kartu apsaugo nuo nepageidaujamo perteklinio saulės energijos poveikio bei patenkančio matomos šviesos srauto.

Pritaikymo galimybės:
Komercinės paskirties pastatų stiklinimui;
Individualių namų, visuomeninių pastatų langams bei fasadams.

Multifunkciniai saulės kontrolės stiklai - Tai aukščiausio efektyvumo saulės kontrolės stiklų grupė, atsiradusi naujausių technologijų dėka dengiant stiklo paviršių kelių sluoksnių skirtingomis metalo oksidų dangomis. Multifunkciniai stiklai kontroliuoja saulę šiltuoju metų periodu ir izoliuoja šilumą šaltuoju metu.

Pritaikymo galimybės:
Viešos paskirties statiniams;
Individualių namų, visuomeninių pastatų fasadams.

GARSO IZOLIACIJOS

Triukšmo lygis gyvenamosiose patalpose neturėtų viršyti 45 dB. Pats efektyviausias būdas izoliuoti nepageidaujamą garsą naudoti laminuotą stiklą ar netgi laminuotą stiklą su akustine PVB plėvele. Tai stiklo paketai, kuriuos gaminant naudojamos priemonės, pagerinančios garso izoliavimo funkciją:
stiklų masė (kuo ji didesnė, tuo garso laidumas mažesnis);
stiklų konfigūracija (turi būti asimetrinė - naudojami skirtingų storių stiklai);
specialūs stiklai (garsą izoliuojančia plėvele laminuoti stiklai);
specialių dujų stiklo pakete naudojimas;
atstumas tarp stiklų (kuo didesnis).

Pritaikymo galimybės:
Pastatuose, šalių judrių gatvių, miestų centruose, netoli oro uostų, geležinkelių, koncertinių salių ir pan.
Gyvenamosiose bei komercinėse patalpose.

ŠVARA

Moderniuose pastatuose didėjant stiklo plotams atsiranda dar vienas rūpestis – stiklo valymas. Tačiau tobulėjančios technologijos gali pasiūlyti nepamainomas naujoves:

Bioclean+ vandenį pritraukiantis stiklas. BIOCLEAN+ yra lengvai valomas, itin mažai priežiūros reikalaujantis bei turintis savaiminio nusiplovimo savybių stiklas, kuris pakeis Jūsų požiūrį į langų valymo procesą. Šis stiklas gaminamas stiklą padengiant permatoma, fotokatalitine ir hidrofiline mineraline dangomis. Mechaninės, šiluminės ir akustinės stiklo BIOCLEAN savybės yra identiškos paprastam stiklui!

Savaime nusiplanančio stiklo BIOCLEAN privalumai:

  • Retesnis stiklų valymas suteikia daugiau laisvo laiko.
  • Daug lengvesnis valymas: mažiau purvo ir nešvarumų prikimba prie stiklo paviršiaus.
  • Langų valymui skirtos išlaidos žymiai sumažėja.
  • Net lyjant vaizdas žiūrint pro langą yra aiškiai matomas.
  • Natūralumas ir permatomumas yra toks pats kaip paprasto stiklo.
  • Retesnis ploviklių naudojimas, mažiau teršia aplinką.

 

Pritaikymo galimybės
Bioclean yra sukurtas naudojimui pastatų eksterjere tiek gyvenamajame, tiek komerciniame sektoriuose bei statant naujus pastatus ar renovuojant senus.

  • Langams, stoglangiams, stoginiam stiklinimui;
  • Stikliniams fasadams, parduotuvių langams ir vitrinoms.
  • Galima naudoti esant aplinkos sąlygose, netgi dideliam užterštumui (pramonės rajonai ar oro uosto zona).

 

Su ViewClear danga, kuri padeda išvengti nepageidaujamo stiklų rasojimo ant išorinio stiklo paviršiaus. Nuolat griežtėjantys reikalavimai langų šiluminėms savybėms pateikė iššūkį stiklo pramonei rasti būdą išvengti rasojimo ant dviejų kamerų stiklo paketo išorinio paviršiaus ir tuo pačiu nepakenkti bendram stiklo paketo permatomumui. Unikalus sprendimas- išorinis stiklas su VIEWCLEAR danga, būtent tas produktas, kurio reikia šiuolaikiniams su ypatingai geromis šiluminėmis savybėmis stiklo paketams, siekiant išvengti išorinio stiklo rasojimo. Šio stiklo danga yra visiškai neutrali, todėl natūrali šviesa gali maksimaliai patekti į patalpų vidų.

Eksploatuojant dviejų kamerų stiklo paketą rasojimas ant išorinio stiklo paviršiaus gali atirasti daugiau kaip 100 dienų per metus (priklausomai nuo vietinės temperatūros ir santykinio drėgnumo). VIEWCLEAR gali žymiai sumažinti tokį reiškinį iki keleto kartų per metus.

Pritaikymo galimybės
VIEWCLEAR danga dažniausiai būna naudojama:

  • Gyvenamųjų namų langams, stoglangiams, žiemos sodams;
  • Komercinių patalpų fasadams, didelio ploto langams.

 

DEKORATYVINIAI

Dekoratyviniai stiklai būna įvairiausių raštų bei spalvų su skirtingu šviesos pralaidumu ir permatomumo lygiu. Dekoratyvinio stiklo paviršiaus tekstūra gali būti išgaunama naudojant skirtingus metodus:

  • įspaudimo stiklo gamybos proceso metu
  • paviršiaus ėsdinimo rugštimi
  • smėliavimu
  • laminuojant su matine ar spalvota plėvele
  • laminuojant su specialiomis medžiagomis (audinys, metalinis tinklelis ir kt.) tarp stiklų

Raštuoti stiklai - tai stiklai, turintys reljefinį paviršių. Naudojami išoriniam ir vidaus pertvarų stiklinimui. Šie stiklai suteikia dalinį vaizdo nepermatomumą ir šviesos laidumą. Gali būti stiklinami tiek viengubame stiklinime, tiek stiklo paketuose.

Matiniai stiklai - gaminami laminuojant stiklus baltomis plėvelėmis, stiklo paviršių ėsdinant rūgštimi, matinant smėliu, klijuojant matines plėveles ant stiklo paviršiaus. Matinis stiklas užtikrina dalinį vaizdo nepermatomumą ir šviesos laidumą. Naudojami stiklinant išorines ir vidaus pertvaras, tiek viengubame stiklinime, tiek paketuose.

Vitražai – unikali interjero detalė, kuri ne tik pagyvins bendrą vaizdą, tačiau ir apsaugos nuo pašalinių akių. Įdomu tai, jog vitražai ne tik praleidžia šviesą, tačiau jos ir nesugeria, todėl renkant jam vietą namuose, svarbu, kad vitražą pasiektų natūrali dienos šviesa.

Dažyti stiklai - kurių paviršius padengiamas pasirinktos spalvos specialiais dažais, kurie aukštoje temperatūroje įlydomi į stiklo paviršių. Dažyti stiklai naudojami fasadams ir vidaus pertvaroms, nepermatomų zonų ir kolonų uždengimui, tiek viengubame stiklinime, tiek paketuose. ninių, komercinių, gamybinių pastatų langai ir fasadai.

PRIEŠGAISRINIAI

Net ir saugūs stiklai – grūdinti, laminuoti ar armuoti, nesudaro rimtos kliūties ugnies plitimui gaisro metu ir skyla per pirmąsias gaisro minutes. Paprasti stiklai gaisro metu sutrūksta per pirmąsias 3-4 minutes, kai temperatūra pakyla iki 450°C ir pasiekia paprasto stiklo stabilumo ribą ir stiklo lape susidaro didesnis negu 35°C skirtumas. Ugnį sulaikyti gali tik specialūs priešgaisriniai stiklai.

Remiantis Europos standartu EN 13501-2 statybinių konstrukcijų elementai klasifikuojami pagal atsparumą ugniai į tris klases – E, EW ir EI.

E klasė
Šie stiklai tam tikrą laiką sulaiko liepsną, dūmus ir kitus degimo produktus, tačiau neapsaugo nuo karščio plitimo.

EW klasė
Aukštesnės klasės stiklai, galintys sulaikyti liepsną, dūmus, kitus degimo produktus bei dalinai apribojantys karščio plitimą. Šiluminė radiacija neturi viršyti nustatyto lygio – max. 15 kW/m2.

EI klasė
Aukščiausios klasės stiklas, sulaikantis liepsną, dūmus, kitus degimo produktus bei nepraleidžiantys karščio. Nustatytą laiko tarpą priešingoje gaisrui stiklo pusėje temperatūra neturi viršyti 140°C. Šių stiklų konstrukcija užtikrina efektyvų stiklo veikimą gaisro metu – grūdintam stiklui sutrūkus pradeda veikti tarp stiklų esantis priešgaisrinis gelis, absorbuojantis energiją, kuris veikiamas temperatūros tampa nepermatomu taip sukurdamas patikimą barjerą gaisro plitimui.

Pritaikymo galimybės
Visi šie ugniai atsparūs stiklai gali būti su visomis kitomis funkcijomis, kaip saulės ar garso kontrolė, privatumas ar netgi su šūviams atspariais stiklai

SAUGUMAS

Dabartinės technologijos leidžia gaminti saugų stiklą, kuris trūkęs dėl pašalinio poveikio, nesužeistų šalia esančių žmonių. Šie stiklo paketai skirti pastatams ar konstrukcijoms, kur keliami apsaugos nuo sužeidimų ar įsilaužimų reikalavimai.

Galima išskirti dvi stiklo paketų saugumo funkcijas: saugumas ir apsauga.
Saugus stiklas – tai stiklas, kuris yra papildomai apdorotas, kad sumažinti žmogaus susižeidimo stiklo šuke riziką. Bandant saugų stiklą grūdintą sudaužyti, jis subyra į mažus gabalėlius be aštrių kampų, kurie galėtų sužeisti žmogų.
Apsauginis stiklas – tai laminuotas stiklas su PVB arba EVA plėvele, kuris apsaugo patalpas nuo įsilaužimo ar vagystės. Mėginant išdaužti stiklas suskyla, bet išlieka savo vietoje ir sumažina smūgio iš išorės poveikį bei trukdo patekti į patalpų vidų.

Saugaus stiklo rūšys yra šios:
Grūdintas – tai termiškai apdorotas stiklas, pasižymintis net šešis kartus didesniu atsparumu mechaniniam poveikiui. Viengubas stiklo lakštas, kuris grūdinamas atšaldant įkaitintą stiklą. Be to, smūgio metu jie sutrumpa į itin smulkius, vos 4-6 mm pločio gabalėlius, kurie nesukelia pavojaus žmogaus gyvybei.
Galimas kraštinių apdirbimas: poliravimas ir šlifavimas.
Atspalviai: rudas, pilkas, žalsvas, mėlynas.
Pritaikymo galimybės:
Pastatuose, kuriuose stiklo dūžiai dėl žmonių veiklos yra labiau tikėtini. Fasadams

Laminuotas stiklas (tripleksas) gaminamas sujungiant du ar daugiau įvairaus storio stiklus, įterpiant plėvelę (polivinilbutiralio – PVB). Vizualiai stiklas atrodo kaip ir kiti įprasti stiklai, tačiau, jei dūžta laminuotas stiklas, plėvelė sulaiko stiklo šukes ir apsaugo nuo sužeidimų. Be to, laminuotą stiklą kur kas sunkiau išdaužti. Laminuoti stiklai net ir sudaužyti nesuyra - šukės laikosi prilipę prie plėvelės. Didelis laminuotų stiklų mechaninis atsparumas, gera garso izoliacija, bei saugumas.
Atspalviai: rudas, pilkas, žalsvas, mėlynas.
Pritaikymo galimybės

  • Individualių namų bei komercinės paskirties įstiklintiems fasadams;
  • Vitrinų, pertvarų, turėklų gamyboje;
  • Langams, stoglangiams, durų stiklinimui,
  • Žiemos sodams bei nuožulnių stogų stiklinimui.
Grūdintas-laminuotas stiklas – tai kombinacija dviejų saugių stiklo rūšių. Jis naudojamas tais atvejais, jeigu reikalinga padidinta vietos apsauga nuo vėjo gūsių, smūgių, svorio. Paprastai toks stiklas naudojamas grindų, lubų ar stogo konstrukcijose. Naudojimo tikslas – dėl mechaninio poveikio sutrūkus grūdintam stiklui išlaikyti smulkias stiklo dalelytes prilipusias prie plėvelės ir tokiu būdu apsaugoti žmones nuo nelaimingų atsitikimų.
Atspalviai: rudas, pilkas, žalsvas, mėlynas.
Pritaikymo galimybės
  • statiniuose (grindys, laiptų pakopos, stogas, langai, sienos, berėmiai balkonai),
  • interjere (pertvaros, virtuvės dekoratyvinė sienelė, stiklo plytelės),
  • balduose ( stalai, lentynėles, stalviršiai)
  • buitinėje technikoje (orkaitės, šaldytuvų lentynėles, mikrobangų krosnelės)
  • kitos sritys ( šiltnamiai, žiemos sodai, automobilių stiklai)

 

MULTIFUNKCINIAI

HORIZONTALIOS ŽALIUZĖS

Stiklo paketai su horizontaliomis žaliuzėmis – sumažina šilumos laidumą žiemos metu, o vasarą saugo patalpas nuo kaitros. Su žaliuzėmis itin paprasta sureguliuoti patalpos apšvietimo lygį, panaikinti akinimą ir sukurti privatumą. Na ir žinoma nereikėtų pamiršti, jog šis produktas yra ilgaamžis ir praktiškai nereikalaujantis jokios priežiūros.

Valdymo būdai:

  • Elektrinis valdymas – su vidiniu varikliu ir su išoriniu varikliu
  • Rankinis valdymas - SL20-22C Venetian ir SL20-22C Pleated (pliusuotos žaliuzės)
  • Elektrinis valdymas su baterijomis - W Swipe System – Remote control ir W Swipe System – Battery module

 

Pritaikymo galimybės
Horizontalios žaliuzės dažnai montuojamos, privačiuose namuose, biuruose, viešbučiuose, gydymo įstaigose, komercinės paskirties patalpose.
Savybių lentelė

 

  • Maksimalus matmenys (PxA) su 22mm tarpu 2000x2500mm – 2,2m2
  • Maksimalus matmenys (PxA) su 27mm tarpu 3000x3000mm – 4,5m2

PLISUOTOS ŽALIUZĖS

Stiklo paketai su plisuotomis žaliuzėmis – puikiai reguliuoja šviesos bei šilumos patekimą į patalpas. Atrodo patraukliai ir išskirtinai, o svarbiausia – sandarus stiklo paketas neleidžia žaliuzėms apdulkėti, todėl toks pasirinkimas nereikalauja jokios priežiūros.

Galimybė rinktis iš trijų valdymo būdų:

  • Rankinis valdymas per magnetą arba elektrinis valdymas su išoriniu varikliu
  • Rankinis valdymas su rankenėlė
  • Elektrinis valdymas su distanciniu pulteliu;

 

Pritaikymo galimybės
Plisuotos žaliuzės puikiai tinka tiek oficialiame, tiek jaukiame interjere. O svarbiausia – plisuotas žaliuzes galima rinktis prie bet kokio tipo ir formos langų. Plisuotų žaliuzių pagalba galite uždengti pasirinktą lango dalį: viršų, apačią ar netgi lango vidurį.
Savybių lentelė

 

  • Maksimalus matmenys (PxA) su 22mm tarpu 2000x2500mm – 2,2m2
  • Maksimalus matmenys (PxA) su 27mm tarpu 3000x3000mm – 4,5m2

ROLETAI

Stiklo paketai su roletais – šiuolaikinio dizaino ir funkcionalumo produktas, derantis prie bet kokio interjero! Itin sklandus roletų reguliavimas, vientisas dizainas, patogus užfiksavimas bei plati spalvų gama patenkins net ir išrankiausio kliento reikalavimus.

Galimybė rinktis iš dviejų valdymo būdų:

  • rankinio valdymo per magnetą
  • elektrinio valdymo su distanciniu pulteliu.

 

Pritaikymo galimybės
Stiklo paketai su roletais gali būti naudojami tiek individualiuose namuose, butuose, tiek komercinėse patalpose, biuruose. Savybių lentelė

 

  • Rankinio valdymo maksimalus matmenys (PxA) 1200x2300mm – 2,5m2
  • Elektrinio valdymo maksimalus matmenys (PxA) 1200x2200mm – 2,5m2

ELEKTRA ŠILDOMI

Elektra šildomi stiklai – tai aukštas komforto lygis Jūsų namuose, patogumas, funkcionalumas bei nauda viename. Šildymo sistemos elementas yra kombinuojamas kartu su šildomomis grindimis ir radiatoriais, o sujungus su termostatu turėsite galimybę patys reguliuoti patalpos temperatūrą. Stiklai taip pat panaikina šaltąsias zonas, susidarančias aplink stiklinimo sistemą ir sumažina skersvėjus. Su Eglas stiklais panaikinsite atsirandantį kondensatą ant vidinio lango stiklo, o žiemą netgi atitirpinsite sniegą (ledą)!

Pritaikymo galimybės
Šildantys stiklai naudojami tiek privačiuose būstuose, tiek komercinėse patalpose ar pramonės objektuose. Taip pat esant dideliems stiklo paviršiams, drėgnose patalpose (baseinuose), viešose vietose (sanatorijose, sporto klubuose ir kt.).

PRIVATUMAS (PRIVA-LITE)

Inovacija langų pramonėje – elektra valdomas vaizdo kontrolės stiklas PRIVA-LITE. Pagrindinis šių stiklo paketų privalumas – užtikrintas privatumas. Esant poreikiui, galite kontroliuoti stiklo valdymą atskiromis dalimis.

Pritaikymo galimybės
Stiklo paketai su Priva-lite plėvele sukuria unikalią galimybę padidinti erdvę. Juos galima panaudoti labai įvairiai: tiek komercinėse patalpose (biuro erdvių atskyrimui, grožio salonuose, pirčių erdvėse ir kt.), tiek individualiose erdvėse (vonios kambariui, kambario erdvėms atskirti ir kt.). Galimybė rinktis iš įvairų spalvų Priva-Lite plėvelių.

PRIEDAI

RĖMELIAI

Rėmelis stiklo paketo viduje atlieka svarbią funkciją, nuo kurios priklauso komfortas Jūsų namuose bei aukštas energetinis efektyvumas. Kokybiškas rėmelis ne tik sumažina lango šiluminius nuostolius, bet ir panaikina šalčio tiltą stiklo paketo kraštuose, sumažina kondensacijos bei rasojimo tikimybę. Galite rinktis iš plastikinių, plieninių ar aliuminių rėmelių.

Vienos kameros stiklo paketas Dviejų kamerų stiklo paketas  
  Mediniai langai PVC langai Aliuminiai langai Mediniai langai PVC langai Aliuminiai langai
Rėmelis: [W/mK] [W/mK] [W/mK] [W/mK] [W/mK] [W/mK]
Aliuminis 0,081 0,077 0,111 0,086 0,075 0,111
TGI 0,040 0,040 0,049 0,039 0,038 0,044
Swisspacer Advance 0,039 0,039 0,047 0,037 0,037 0,042
Swisspacer Ultimate 0,031 0,032 0,036 0,029 0,030 0,031
Cinkuotas plieninis            

 

Swisspacer Advance rėmelio privalumai

  • Panaikina šalčio tiltą stiklo paketo kraštuose;
  • Sumažina kondensacijos tikimybę ir padidina komfortą;
  • Sumažina lango šilumos nuostolius, t.y. Uw nuostoliai sumažėja iki 10-15%, priklausomai nuo lango rėmo;
  • Vienas iš efektyviausių būdų, kaip panaudojant palyginus nedideles investicijas sutaupyti šilumą;
  • Pagerina lango šilumines savybes ir sumažina rasojimo tikimybę;
  • Šildymo išlaidų bei oro užterštumo mažinimas;
  • Estetiška išvaizda.
Swisspacer Ultimate rėmelio privalumai:
  • Šilčiausias rėmelis pasaulio rinkoje – bandymų duomenys patvirtinti ift Rosenheim institute.
  • Ideliai tinka dviejų kamerų stiklo paketams, nes yra stiprios, standžios struktūros.
  • Nustato nauju standartus energijos efektyvumo, komforto ir stabilumo srityse.
TGI rėmelio privalumai:
  • Panaikina šalčio tiltą stiklo paketo kraštuose;
  • Sumažina kondensacijos bei rasojimo tikimybę;
  • Sumažina lango šilumos nuostolius;
  • Padidina komfortą.
Cinkuoto plieninio rėmelio privalumai:
  • Geros šiluminės savybės;
  • Tvirta konstrukcija puikiai tinka naudoti didelių gabaritų stiklo paketų gamyboje;
  • Tinka priešgaisriniams stiklams;
  • Sumažinta kondensacijos tikimybė;
  • Ilgaamžiškumas.
Aliuminio rėmelis:
  • Standartinis rėmelis;
  • Lyginant su plastikiniu rėmeliu yra laidus šilumai;
  • Gali susidaryti šalčio tiltas.

 

DEKORATYVINIAI SUDALINIMAI

Dekoratyviniai sudalinimai – tai įvairių spalvų bei pločių profilių sujungimas stiklo paketų viduje. Dažniausiai dekoratyviniai sudalinimai naudojami norint pabrėžti tam tikrą architektūrinį stilių ar sukurti unikalų langų dizainą. Pagrindinis privalumas, jog taip sudalintus stiklo paketus itin paprasta valyti! Duplex sudalinimai – tai plastikinis arba aliuminis intarpas stiklo paketo viduje imituojantis paketo sudalinimą.

VOŽTUVAI

Stiklo paketai, kurie transportuojami arba montuojami aukštose vietovėse, t.y. aukščiau nei 600 metrų virš jūros lygio, privalo būti su įmontuotais slėgio vožtuvais, priešingu atveju stiklo paketai gali skilti, išsisandarinti hermetiko zonos, o dideli stiklai – išsigaubti.

STRUKTŪRINIAI STIKLO PAKETAI

Tokie stiklo paketai yra skirti struktūriniam stiklinimui, berėmiai sistemai, gali būti stiklo paketai su prasislinkusiai stiklais (stepais). Pastaba: jeigu stiklo paketas su prasislinkusiu stiklu, jis būtinai turi būti grūdintas. Struktūrinio stiklo paketo gamyboje naudojamas hermetikas t.y. silikonas. Jeigu stiklinat ir tarp stiklo paketų yra tik silikono siūlė, kraštinės fasade yra matomos, mes rekomenduojama kraštines šlifuotas arba poliruotas. Struktūriniam stiklinimui, kampiniams stiklo paketams galime išorinį ar vidinį stiklą nudažyti perimetru, kad nesimatytų hermetiko zona.

Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.